Welkom op de website van de Stoomhoutzagerij Nahuis.

De Stoomhoutzagerij NAHUIS heeft vele jaren achtereen gedraaid, totdat er plotseling een einde aan kwam, echter ....niet voor lang. Dankzij het initiatief en het enthousiasme van vele instanties, particulieren, de familie NAHUIS en de Houthandel en Zagerij NIJENHUIS & HENDRIKSEN B.V. is de "oude stoomhoutzagerij" als een werkend museum opnieuw tot leven gekomen.

Een aantal keren per jaar is het museum voor het publiek geopend. U kunt dan met uw eigen ogen zien hoe al 100 jaar met deze machines gewerkt wordt. Alles zal in vol bedrijf zijn. Een herkenning voor de ouderen, een belevenis voor de jongeren!

TIJDELIJK GESLOTEN VANWEGE CORONAVIRUS

 

Stoomhoutzagerij Nahuis is  tijdelijk gesloten vanwege de corona maatregelen van de  overheid. Onder de richtlijnen die de rijksoverheid inzake verdere verspreiding van het coronavirus op 12 maart heeft uitgevaardigd valt onder andere het verbod op evenementen met meer dan honderd bezoekers.

Dit verbod geldt ook voor locaties waar meer dan honderd mensen komen, zoals musea en theaters.  Bovendien is het houden van de anderhalve meter afstand op veel plaatsen een probleem.   Om het zekere voor het onzekere te nemen en prioriteit te geven aan de veiligheid van onze bezoekers en vrijwilligers heeft  het bestuur van de Stoomhoutzagerij  helaas  het besluit moeten nemen om  tot nader order de deuren te sluiten.

Met deze beslissing volgen wij het advies en de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19

 

Wij houden U op de hoogte van de ontwikkelingen

 

De toegangsprijzen bedragen voor volwassenen € 3,- en voor kinderen  tot 12 jaar  € 1,50,-.

Aanmelden is niet nodig, alleen voor groepen boven ca 30 personen raden we aan dit even te laten weten.  

In overleg kan er een extra bezichtigingsdag georganiseerd worden . De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de groepsgrootte, op aanvraag.

 

-----------------------------------------------------------------------------

 

Inlichtingen : W. de Ridder

Tel: 0544-463489 mob :0641921883

Email  : info@stoomzagerij.nl

 

 

Dit project wordt mede gefinancierd door de Europese Unie.

 'Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling:Europa investeert in zijn platteland'